Tudta, hogy a szekcionált garázskapu házának legnagyobb nyílászárója?

szekcionált garázskapu

Az ablakok és egyéb nyílászárók kiválasztására általában rengeteg időt fordítunk. Szép és modern legyen. Ne feledjük el azonban a ház legnagyobb nyílászáróját, a garázskaput sem.

Egy jól megtervezett és kivitelezett garázskapu nem csak hasznos lehet, de kimondottan elegáns, harmonikus megjelenést képes kölcsönözni a háznak. A küllemre tetszetős garázskapu azonban önmagában nem elegendő. Minden tulajdonos megbízható működésű eszközre vágyik, amely sokáig képes szolgálni a kényelmet. Nincs ez másképpen a garázskapuk esetében sem. Nyitódjon, záródjon és szigeteljen amennyiben ez is fontos tényező.

Szekcionált garázskapu

A legelterjedtebb ilyenfajta megoldások közé kell sorolni a szekcionált garázskaput. Egy előre kiépített sínrendszeren gördülnek felfelé vagy lefelé a garázskapu lamellák. Persze a mozgatáshoz egy kapunyitó motorra is szükség van. A minőségi különbség az egyes garázskapuk között több területen is jelentkezhet. Ahol még nem alapvető a lamellák közötti ujjbecsípődés elleni védelem, azzal nem biztos, hogy érdemes foglalkozni. A magasabb kategóriákban a biztonságot fokozza, hogy még oldalról sem lehet benyúlni, illetve a mozgatást segítő acélsodronyok vezetése burkolt. A szekcionált garázskapu hőszigetelése is sok esetben jelentős szerepet kap. Tekintve, hogy ettől nagyobb nyílászáró nincs a házon, érdemes komolyan venni, ha a garázs télen fűtött, vagy nyáron éppen hűtött. Akár jelentős összegeket is megtakaríthatunk egy minőségi hőszigeteléssel. A garázskapu további technikai jellemzőit elemezve érdemes a fém alkatrészeknek szintén nagyobb figyelmet szentelni. Egy komolyabb gyártó minden fémet galvanizál, azaz horgannyal von be, hogy hosszú ideig ellenálljon a rozsdásodásnak. További szempont lehet a sínekben futó görgők alaposabb vizsgálata. A garázskapu önmagában egy nehéz szerkezet, így a gördüléskor automatikusan zaj keletkezik. A görgők kialakítása, elhelyezése éppen ezért létfontosságú a csendes, könnyed mozgás érdekében.

A garázskapu a kényelmet szolgálja

Az automatikus szekcionált garázskapu több feladatkört is el kell lásson egyszerre. Az említett küllem, ahol a mintázat és a szín, illetve az olyan kiegészítők, mint a bevilágító ablakok vagy a kisállat átjáró, játszanak szerepet. A garázskapu ugyanakkor védelmet nyújt a tárolt értékeknek és segít kialakítani a komfortos hőmérsékletet. Mindezek mellett magas fokú kényelmi feladatot is ellát, hiszen egyetlen gombnyomásra kinyílik és bezáródik, legyen bár kánikula, erős fagy vagy éppen szakadó eső. De ezt már mindenki tudja.Őrfalvy Árpád

  


Friss hírek
2018/03/13

Az Ablakszakértő bemutatóterem 2018.03.15. és 18. között zárva tart. ...

2017/05/03

Tudta, hogy a szekcionált garázskapu házának legnagyobb nyílászárója? ...

2017/04/01

Beépítést végző munkatársat keres az Ablakszakértő. ...


Kedvezmény


2018. április 30-ig minden redőnyfelszerelés szolgáltatás díjból 10%-ot elengedünk!Kövessen minket a Facebook-on!